Da se ne zaboravi

Dan međimurskih branitelja

S pokretanjem akcija oslobođenja Međimurja (blokada vojarne u Čakovcu u 5 karaula na granici s Mađarskom) Zapovjedništvo OS za Međimurje je Zapovjedno mjesto premjestilo iz zgrade policije u Čakovcu u Vatrogasni dom u Preseki gdje je bilo u vremenu od 15. do 25.09.1991. godine, a potom se sukladno taktici ratovanja premjestilo u zgradu Općine Gornji Mihaljevec (sadašnja vijećnica i pomoćna prostorija).

Ova projekta aktivnost ima slijedeća događanja:

1.       Postavljanje spomen ploče na zgadi Općine Gornji Mihaljevec

Na zgradi Općine Gornji Mihaljevec nema nikakvo obilježavanje na te dane ponosa, te će se po odobrenju nadležnih tijela tj. vlasnika, prigodom obilježavanja Dana međimurskih branitelja postaviti spomen ploča da se tu nalazilo Zapovjedništvo OS za Međimurje u vremenu kad je bilo na tom mjestu.

Idejno rješenje mramornih ploča se nalazi u prilogu.

2.       Braniteljske plesne večeri

U velikoj dvorani Društvenog doma Vukanovec organizirati će se plesne večeri svake subote naveče u kolovozu i rujno zaključno s Danom branitelja Međimurske županije za ciljanu skupinu građana, otvorenog tipa, tako da mogu doći svi žitelji prvenstveno Općine, a i šire.

3.       Svečana akademija

Za Dan međimurskih branitelja organizirati će se prigodna akademija u Domu kulture Gornji Mihaljevec, u suradnji s ZAKUD-om Međimurske županije.

Mrežne stranice

Za potrebe rada društva održavati će se mrežna stranica www.veteran.hr , a preko koje će se prenositi i sve aktivnosti projekta. Na Mrežnu stranicu će linkom biti vezani profili Društva „VETERAN“ na društvenim mrežama: Facebook, Youtube, LinkedIn i Twitter.

 

Projekt sufinanciraju:

  • Ministarstvo hrvatskih branitelja
  • Međimurska županija
  • Općina Gornji Mihaljevec